Geschiedenis

In 1988 begon Hans Lesscher te ondernemen. Hij was toen 16 jaar. Een BV oprichten kon formeel nog niet. Hij kon ook zijn rijbewijs nog niet halen. Zijn moeder reed hem naar afspraken. Met het verkopen en installeren van computers legde hij de basis voor de huidige groep van IT bedrijven. Twee jaar later, op zijn achttiende, werd Lesscher Computers opgericht. Zijn eerste BV was een feit. Als snel groeide het bedrijf uit de zolderverdieping van het ouderlijk huis in Saasveld en verhuisde in 1993 naar Weerselo.

In 1997 volgde de eerste overname; Media Bytes werd aangekocht.  Een jaar later werd Heutink ICT opgericht, dat zich richt op IT oplossingen in het primair onderwijs. In 2000 volgde een grote overname door de aankoop van Dangremond Informatisering in Rijssen. Daarmee verdubbelde het aantal medewerkers. De naam van de onderneming wordt gewijzigd in Lesscher IT en we worden partner van een aantal mondiale leveranciers van hardware en software. Lesscher IT vertaalt de mogelijkheden van deze techniek naar klanten in het oosten van Nederland.

In 2002 verhuist het team naar een veel grotere locatie; de Platinastraat in Hengelo. In 2005 ziet de directie van Lesscher IT kansen in de overname/doorstart van Introweb en investeert in internet services en datacenters. Met het bereiken van de hoogste status in partnerships met leveranciers als HP, Microsoft, Cisco en VMware wordt de onderneming een belangrijke werkgever in Oost-Nederland. Er komt een ommekeer; niet alleen MKB ondernemingen, ook grootzakelijke klanten vragen Lesscher IT te adviseren en te helpen bij de implementatie van nieuwe informatie technologie. Deelname aan aanbestedingstrajecten bij overheden blijkt succesvol; een aantal gemeentes, waaronder Doetinchem, en de provincie Friesland maken het speelveld groter en complexer.

In 2007 worden alle bedrijven onder één groep gehangen; de Lesscher IT Groep. In 2008 volgt de aankoop van Expo Center Hengelo zodat in de toekomst alle bedrijven bij elkaar op één locatie aan de A1 kunnen worden gevestigd. Tevens kan in het beursgebouw een groot en duurzaam datacenter worden gerealiseerd.

Het 20-jarig bestaan van de Lesscher IT Groep wordt in 2010 groots gevierd. Ook alle gezamenlijke diensten worden op groepsniveau gebundeld: Odin groep is de nieuwe naam voor de Lesscher IT Groep waar nu ruim 250 mensen werken. De Odin Groep vormt voor de drie bedrijven (Lesscher IT, Heutink ICT en Van Dijk ICT) een solide backoffice-ondersteuning die de onderdelen in staat stelt zich te focussen op hun specialismen.

Begin 2013 komt Lesscher IT met Pasklaar Online. Een nieuw en vernieuwend dienstenpakket dat de overstap van (door maatwerk vaak kostbare) lokale IT naar IT in de cloud makkelijk maakt. Pasklaar Online staat voor een betrouwbare, snelle en betaalbare IT-omgeving. Direct beschikbaar en met de flexibiliteit om alleen datgene af te nemen en af te rekenen wat men ook daadwerkelijk gebruikt. Het beste van twee werelden dus: wél de mogelijkheden van de meest geavanceerde systemen, maar niet de kosten.

In de zomer van 2013 verhuist Lesscher IT naar Expo Business Parc, aan de westkant van Hengelo. Daar is het vroegere Expo Center omgebouwd tot een hypermodern datacenter. Het is nu onderdeel van een groen bedrijventerrein met veel aandacht voor duurzaamheid en volop ruimte voor hightech bedrijvigheid. De Odin Groep (die inmiddels bestaat uit Lesscher IT, Previder, Web2work, Heutink ICT, Station to Station en Reinders ICT) heeft hier een nieuw hoofdkantoor laten bouwen, waar Lesscher IT en de andere Hengelose zusterbedrijven samen hun intrek nemen. Het verruilen van meerdere vestigingen voor één centrale locatie leidt tot nog betere samenwerking en synergie.