Jeroen van Zanten

Bij Lesscher IT werk ik nu zo’n 11 jaar. Toen ik hier in 2001 kwam werken ben ik begonnen met het in elkaar schroeven van pc's. Vanaf dat vertrekpunt ben ik al snel doorgegroeid naar netwerkspecialist en later naar projectengineer. Dat heb ik 9 jaar gedaan. Inmiddels ben ik Technisch Consultant.

Wat mij hier enorm bevalt, is de sfeer. Hans Lesscher heeft in de loop der jaren allemaal mensen om zich heen weten te verzamelen die bij de persoon Hans Lesscher passen. Mensen die zich bij elkaar thuis voelen. Geen wonder dat het verloop hier opvallend laag is. Techneuten heb je in twee bloedgroepen. Aan de ene kant heb je degenen die gedreven worden door passie, die onder hoge tijdsdruk mooie dingen willen neerzetten. Aan de andere kant heb je de beheerders die blij worden van structuur en standaarden. Je hebt ze allebei nodig, maar ik reken mezelf tot de eerste categorie. En zelfs nu ik meer met management bezig ben, ligt mijn hart nog altijd in de techniek.

Voor een techneut is technische kennis onmisbaar. Maar bij Lesscher IT vinden we bepaalde competenties eigenlijk nog belangrijker. Goed met mensen kunnen omgaan bijvoorbeeld. Daarom begin ik in het eerste gesprek met een sollicitant nooit meteen over de functie. Ik probeer eerst te bepalen wat voor persoon het is, of hij of zij hier zou passen.

"Ik durf wel te zeggen, dat mijn werk mijn hobby is"

Oorspronkelijk kom ik uit Rijswijk, via een omweg ben ik in Almelo komen wonen. Daar woon ik nu met mijn vriendin Sandra, haar twee kinderen en onze eigen eeneiige tweeling. In onze kinderen zie ik veel van mijzelf, wat een drukke mannetjes! Naast mijn werk fotografeer ik graag, houd ik veel van reizen en ben altijd geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de zoektocht naar het onbekende.

Ook werken bij Lesscher IT? Bekijk hier alle vacatures

Alle vacatures