Gert Wessels

Ik zit al heel wat jaren in de IT. Ben ooit begonnen als softwareontwikkelaar, maar dat bleek niet echt mijn vak. Ik heb dan ook al vrij snel de overstap richting verkoop gemaakt. In 2000 ben ik bij Lesscher IT in dienst gekomen. Als accountmanager adviseer ik klanten over wat voor hen de meest geschikte IT-oplossingen zijn.

Door de opkomst van de cloud en datacenters is het speelveld de laatste jaren beduidend breder geworden. Je moet echt bijblijven en je kennis op niveau houden. Ik volg mijn vak heel goed, maar ik ben geen pure techneut. Ik sta tussen onze organisatie en de klant in en maak er veel werk van om wederzijds vertrouwen op te bouwen. Teamgeest, samen werken om samen tot oplossingen te komen, daar gaat het mij om. Daarbij is flexibiliteit wat mij betreft een vereiste, de wil om net wat meer te leveren. Dat doe ik ook als ik bijvoorbeeld een offerte maak; ik probeer daar altijd een persoonlijke noot in te leggen. Klanten waarderen dat en mijn energie komt uit klanttevredenheid. Een tevreden klant is de beste acquisitie.

De cloud vind ik een fascinerende ontwikkeling. Overal, altijd, op elk apparaat kunnen werken, dat konden de meeste mensen zich een aantal jaar geleden toch helemaal niet voorstellen? Eigenlijk kan alles. Dat kan voor organisaties ook wel weer lastig zijn; je mensen moeten wel kunnen omgaan met al die vrijheid en mogelijkheden.

"Teamgeest, samen werken om samen tot oplossingen te komen, daar gaat het mij om"

Ik woon in Rijssen met vrouw en vier kinderen. Ik houd van wielrennen en mag ook graag voetbal kijken; ik kom vaak bij onze lokale club Excelsior’31. Verder breng ik veel tijd door in de natuur, wandelen en fietsen maar ook fotograferen. Dat is een hobby die ik nog steeds aan het ontwikkelen ben. Op vakantie gaan we meestal naar Frankrijk en Oostenrijk. En ja, de fiets gaat mee!

Ook werken bij Lesscher IT? Bekijk hier alle vacatures

Alle vacatures