Gerjon Kunst

Op 1 januari 2006 ben ik bij Lesscher IT begonnen in de buitendienst. Inmiddels ben ik Technisch Consultant. Een mooi etiket voor wat ik het liefst doe: knutselen met computers en netwerken, in projecten met looptijden van een week tot een half jaar of meer. Toen ik begon, was ik een allrounder, in de loop van de tijd heb ik me gespecialiseerd tot Citrix-specialist. Of, zoals sommigen me hier noemen, Citrix-goeroe. Wat ik mooi vind aan dit bedrijf, is dat je in projecten niet alleen steun hebt aan de andere Project Engineers maar dat je ook de samenwerking kunt zoeken met andere disciplines die we in huis hebben. En daarbij is er geen sprake van een 9-tot-5-mentaliteit: je kunt elkaar ook buiten kantoortijd bellen, de bereidheid om elkaar te helpen is groot.

"Je staat er hier nooit alleen voor"

Ik heb een duidelijke ambitie: wat ik nu doe, wil ik zo goed mogelijk kunnen. Laat mij maar klikken. Geef mij maar een muis, een toetsenbord en een probleem, dan gaan we dat fiksen. Misschien dat ik ooit nog wel eens de stap richting management wil maken, maar voorlopig wil ik vooral in mijn huidige werk mijn kennis verdiepen en verbreden.

Wat ik ook graag doe, is kennis overdragen. Ik ben van huis uit leraar, heb ook voor de klas gestaan aan de MTS. Maar als ik dan 's avonds ging stappen, kwam ik mijn leerlingen tegen, dat vond ik maar niks. Bij Lesscher IT krijg ik weer de kans om mijn kennis te delen met collega's tijdens de speciale avondsessies die we daarvoor regelmatig organiseren. Dat vind ik leuk, ik ben toch wel een geboren leraar. Aan de HTS ben ik ook afgestudeerd in kennismanagement.

Ik ben geboren en getogen in Vriezenveen, waar ik ook woon met mijn gezin. Ik houd wel van het Bourgondische leven, dus om dat te compenseren doe ik aan fitness en hardlopen. Verder ben ik gek op avontuurlijke bergwandelingen met overnachtingen in het wild. Een paar jaar terug heb ik bijvoorbeeld vier dagen over de Haddengervida in Noorwegen gezworven. En voor onze huwelijksreis zijn mijn vrouw en ik met de auto naar de Noordkaap gereden en via een grote omweg weer terug: ongeveer 9000 kilometer in drie weken tijd.

Ook werken bij Lesscher IT? Bekijk hier alle vacatures

Alle vacatures