André Stokkingreef

Ons vak maakt een enorme ontwikkeling door. De wereld gaat van technische IT naar flexibele IT. Als accountmanager ben ik nu veel minder bezig met producten en veel meer met totaaloplossingen. Het advieswerk dat ik doe gaat ook steeds meer richting organisatie. Ik zit vaker met andere mensen aan tafel dan in het verleden, bijvoorbeeld met directie in plaats van IT’ers. Dat vraagt een andere manier van denken, een andere manier van verkopen. Wij worden steeds meer business consultants.

De cloud heeft de toekomst. Ik vind het enorm interessant om te volgen hoe onze grote leveranciers naar die ontwikkeling kijken. Als Odin Groep hebben we er bewust voor gekozen om de opkomst van de cloud zelf te faciliteren met behulp van eigen datacenters. In de praktijk zie je trouwens dat er ook allerlei tussenstappen denkbaar zijn, in de vorm van hybride omgevingen. Dat maakt IT wat mij betreft zo mooi: dat het zo dynamisch is.

Ik ben best fanatiek, in mijn werk maar ook in mijn vrije tijd. Ik ben bijvoorbeeld 20 jaar voetbalkeeper geweest, maar daar ben ik mee gestopt; inmiddels ben ik 40 en dan speel je toch op een lager niveau. Dat is mij niet prestatiegericht genoeg, daarom ben ik overgestapt op wielrennen. Dat doe ik ook weer fanatiek, en de koorts is aardig overgeslagen binnen de Odin Groep. We hebben zelfs eigen teamkleding.

"Ik ben best fanatiek, in mijn werk maar ook in mijn vrije tijd."

Ik woon met mijn vrouw en twee kinderen in Albergen. Ook al voetbal ik zelf niet meer, ik ben nog wel jeugdtrainer bij De Tukkers in mijn woonplaats Albergen. Daar begeleid ik jonge spelers tot aan de C-jeugd. In die periode maken ze de mooiste stappen, ik vind het leuk om kinderen iets te leren en ze naar een bepaald niveau te brengen.

Ook werken bij Lesscher IT? Bekijk hier alle vacatures

Alle vacatures