Veelgestelde vragen

Over Lesscher IT

Waar is Lesscher IT gevestigd?

Ons kantoor bevindt zich in Hengelo, in het nieuwe kantoorgebouw op het Expo Business Parc aan de A1. De bus stopt zowat voor de deur en in amper 10 minuten fietsen ben je op station Hengelo of Borne. Er is ruime parkeergelegenheid en als je op de fiets komt kun je deze overdekt stallen.

Wat voor medewerkers werken bij Lesscher IT?

Natuurlijk hebben ze allen ‘iets’ met IT en technologie. Daarnaast zijn ze allemaal enthousiast, klantgericht en gedreven. De informele en no-nonsense sfeer maakt het dat iedereen dichtbij en bereikbaar is, ook het management. De gemiddelde leeftijd van onze medewerkers is 33 jaar. Meer dan de helft heeft HBO-niveau of hoger. Een kleiner deel heeft een MBO opleiding afgerond. En we hebben een leuke mix van gedreven starters en ervaren specialisten.

Wat is de gemiddelde leeftijd van de Lesscher IT medewerker?

Lesscher IT is een jong bedrijf. Het team medewerkers is dat ook. De gemiddelde leeftijd is 33 jaar.

Wat is het gemiddelde opleidingsniveau?

Theorie, vakkennis en ervaring bepalen je niveau. Diploma’s zijn wat dat betreft geen must. Meer dan de helft van alle medewerkers heeft een HBO niveau of hoger. Een kleiner deel heeft een mbo-opleiding achter de rug; we stimuleren hen om daar HBO niveau van te maken.

Heeft Lesscher IT ook activiteiten buiten het werk?

We leren elkaar graag goed kennen. Er zijn jaarlijks drie grote bedrijfsfeesten; we organiseren een voorjaarsfeest voor alle mensen van de Odin groep. Daarnaast is er een BBQ vlak voor de zomer vakantie en wordt je uitgenodigd voor een gezellig kerstfeest. Ook regelt elke afdeling haar eigen jaarlijkse uitje. We hebben een activiteiten commissie die daarnaast nog LAN party’s, proeverijen en andere leuke acties regelt. Als je zin hebt kun je daaraan deelnemen. Bovendien kun je gebruikmaken van een fitness abonnement bij Fit for Free zodat je met je collega’s dicht bij huis of bij kantoor samen kunt sporten.

Is er een bedrijfsrestaurant?

Ja, Lesscher IT heeft een bedrijfsrestaurant in eigen beheer. Je kunt hier tegen kostprijs heerlijke broodjes, uitsmijters, salades, soepen en andere lunchsnacks krijgen.

Over solliciteren

Ik voldoe niet aan de criteria die vermeld staan in de vacature. Kan ik toch reageren?

Altijd doen! Wellicht pas je toch heel goed bij Lesscher IT. Dan zoeken we graag een passende functie voor je. Nu of in de toekomst. En misschien zien we wel mogelijkheden om je voor die ene functie te trainen. Bel gerust met Recruitment / HR voor nader overleg: 074 - 240 46 46.

Hoe kan ik solliciteren op een leuke functie?

Solliciteer direct via het sollicitatieformulier.

Hoe verloopt het sollicitatiegesprek?

Dat gesprek beschouwen we echt als een kennismaking met elkaar. We willen een goed beeld van jou krijgen. En jij natuurlijk van ons. Dat kan alleen als we elkaar het hemd van het lijf vragen. Zowel inhoudelijk als persoonlijk. Schroom daarom niet om alles te vragen. Doen wij ook niet. Waar ben jij goed in? Waar zijn wij goed in? Wat voor mens ben je? Wat voor bedrijf is Lesscher IT? Dat soort vragen komen allemaal aan de orde. Kijk voor meer informatie ook bij Sollicitatieprocedure.

Wat gebeurt er met mijn open sollicitatie?

We kijken eerst of we nu of in de nabije toekomst een leuke geschikte functie voor je hebben. Is dat het geval, dan krijg je meteen bericht. Zo niet, dan bewaren we je gegevens graag voor later. Ook dat laten we natuurlijk horen. En sluiten jouw wensen en achtergrond niet goed aan bij die van Lesscher IT, dan geven we dat uiteraard ook snel aan.

Ik heb mijn cv al verzonden, maar wil deze nog aanpassen. Kan dat nog?

Jazeker, dat kan. Stuur een open sollicitatie via de Odin Groep site (klik hier) en upload je nieuwe cv . Gebruik het tekstvak voor een korte toelichting. Ook kun je bellen met onze Recruiter, Odile Elshout via 074 - 240 46 46.

Over werken bij Lesscher IT

Welke banen zijn er zoal bij Lesscher IT?

We hebben van alles: op mbo- en op hbo/wo-niveau, voor zowel ervaren als startende kandidaten. Veel van de huidige vacatures zijn IT-vacatures, maar ook bij Inkoop, Marketing, Financiën en Administratie zoeken we regelmatig nieuwe collega’s. Over het algemeen hebben we banen met een combinatie tussen denken en doen. In het uitoefenen van je functie laten we je behoorlijk vrij: je bent dus heel zelfstandig, maar we verwachten ook dat je je eigen verantwoordelijkheden neemt.

Krijg ik meteen een vaste aanstelling?

We hebben voornamelijk permanente functies. We beginnen veelal met een tijdelijk contract zodat zowel jij als Lesscher IT kunnen bekijken of het bevalt. En als we daarover beiden positief zijn, zetten we dat contract later graag om naar een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Kan ik bijdragen aan strategie en beleid?

Uiteraard, sterker nog: dat verwachten we van al onze medewerkers. We zijn enthousiast over ons vak en willen werken met mensen die ook visie hebben en dit vertalen naar mogelijkheden in de markt. Dus heb je goede ideeën en suggesties? Vertel het meteen. Zo houden we elkaar scherp bij Lesscher IT.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden bij Lesscher IT?

Kijk daarvoor op de pagina Arbeidsvoorwaarden.

Kan ik bij Lesscher IT parttime werken?

In sommige functies is dat geen probleem, bij andere functies is parttime werken lastiger. Je kunt het in elk geval altijd met ons bespreken.

Kan ik ook als stagiair(e) aan de slag?

Jazeker. Op een aantal afdelingen werken stagiairs en stagiaires. Bij Lesscher IT ontvang je een maandelijkse vergoeding. De hoogte ervan is afhankelijk van de opleiding en type stage.

Over groeien in je functie

Kan ik doorgroeien naar andere functies?

Jazeker. Wij groeien al jaren, kijk ook naar de recente uitbreidingen. En dat stimuleren we ook bij onze medewerkers. Omdat Lesscher IT zelf groeit, gaat groei in je eigen functie bijna vanzelf. En wil je doorgroeien naar andere functies, dan helpen we je graag.

We hebben Odin Career Tracks ontwikkeld om je inzicht te geven in carrière scenario’s en overstapmogelijkheden. Zowel binnen Lesscher IT zelf als binnen de Odin Groep, waartoe Lesscher IT behoort.

Meer informatie over Odin Career Tracks

Welke opleidingen kan ik bij Lesscher IT volgen?

Geen betere start dan de beste start. Daarom volg je als nieuwe collega een introductie programma. Hierin maak je kennis met je afdeling, met management en directie en wijzen we je de weg in je dagelijkse werkzaamheden.

Daarnaast stimuleren we ontwikkeling. Voor onze (project) engineers is dat bijvoorbeeld richting projectleiding en consultancy, zowel vakinhoudelijk als in vaardigheden. Door de sterke band met gerenommeerde leveranciers bieden we direct toegang tot de nieuwste expertise. Ook stimuleren we om seminars bij te wonen of er zelf te spreken. Geef ons gewoon aan dat je iets nieuws wilt leren en we bekijken samen de mogelijkheden. En dat is altijd meer dan je denkt.

Voorbeelden vakinhoudelijke certificeringen