Enterprise Mobility

Weet u zeker dat uw mobiele devices optimaal beveiligd zijn?

#EnterpriseMobility

Enterprise Mobility

Productief én veilig mobiel werken

In de zakelijke wereld van vandaag is mobiliteit een gegeven. Netwerken zijn steeds vaker draadloos. Mensen maken voor hun werk gebruik van allerhande mobiele devices. Overal ontstaan nieuwe technologieën, applicaties en services om ons nóg mobieler te maken. Maar al die mobiliteit moet wel gemanaged worden. Het opzetten en implementeren van een gedegen Enterprise Mobility-strategie is binnen de IT een expertisegebied op zich geworden.


Herkent u dit?

Voor optimale Enterprise Mobility moet u in ieder geval weten welke verschillende devices er binnen uw organisatie worden gebruikt. Maar er zijn nog meer vragen van belang:

  • Kan elke mobiele medewerker beschikken over de applicaties die hij wil gebruiken? Zo niet, dan zal hij zelf oplossingen gaan zoeken, met alle veiligheidsrisico’s van dien.
  • Hoe gaat u om met het feit dat diensten zowel over vertrouwde als niet-vertrouwde netwerken worden benaderd?
  • Hoe beheert u de veelheid aan applicaties en devices − inclusief de privétoestellen van medewerkers?

Welke oplossingen liggen voorhanden:

Mobile Workspaces

Met Mobile Workspace-technologie kan Lesscher IT u helpen om op een veilige manier apps, desktops, bestanden en diensten naadloos aan te bieden aan elke gebruiker, op elk device (inclusief privéapparatuur!) en over elk netwerk.

Mobile Device Management

Vanuit eigen datacenters biedt Lesscher IT gehoste oplossingen aan voor het beheren van mobiele apparaten. Zo kunnen gebruikers op een veilige en gecontroleerde wijze toegang krijgen tot bedrijfsspecifieke applicaties, informatie en diensten.

Follow me data

De term ‘Follow me data’ kan letterlijk worden opgevat: het gaat hier om oplossingen om gegevens zodanig op te slaan en toegankelijk te maken in de cloud dat ze de gebruiker als het ware ‘volgen’, waar hij ook heen gaat.

Wilt u mobiel werken implementeren of verbeteren?

Vraag een gesprek aan