Business Continuity

Hoe voorkom je schade door cryptoware?

#BusinessContinuity

Business Continuity

Uw ICT optimaal beschikbaar, wat er ook gebeurt

De beschikbaarheid van uw IT is van vitaal belang voor de continuïteit van uw organisatie. Als uw medewerkers om wat voor reden dan ook geen toegang hebben tot data en applicaties, kunnen ze hun taken niet uitvoeren en stokt het proces. Zelfs bij kortere onderbrekingen kan het effect al zeer ingrijpend zijn. Geen wonder dat Business Continuity Management in de hedendaagse IT behoort tot de primaire expertisegebieden.


Welke maatregelingen moet u treffen om downtime te voorkomen?

De continuïteit van uw bedrijf kan in het geding komen wanneer u wordt getroffen door een storing, virusaanval, brand of andere calamiteit. Een goed business continuity plan geeft inzicht in de gevolgen bij downtime. Op basis daarvan maakt u de keuze in hoeverre uw maatregelingen moet treffen om business continuity te garanderen.

Lesscher IT heeft de kennis en ervaring om u te helpen een gedegen business continuity plan op te stellen en te implementeren.

Vraag een gesprek aan

Wij helpen u met de volgende technische oplossingen om business continuity te garanderen:

Datacenter / Uitwijk

Lesscher IT biedt u de mogelijkheid gebruik te maken van IT vanuit onze eigen datacenters*. Inclusief, voor noodgevallen, een volledige uitwijk voor uw kantooromgeving, per direct beschikbaar!

* Lesscher IT heeft via zusterbedrijf Previder toegang tot twee uiterst moderne en hoogwaardige datacenters. Klik hier voor meer informatie over Previder.

Cloud Diensten

IT wordt steeds vaker aangeboden als service via de cloud. Dat gebeurt op 4 niveaus: Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS), Desktop as a Service (DaaS), Software as a Service (SaaS). Lesscher IT kan u op elk niveau compleet van dienst zijn.

Disaster Recovery

Dataverlies door calamiteiten kan ernstige gevolgen hebben voor uw organisatie. Lesscher IT helpt u bij het opstellen en implementeren van een gedegen beleid om ervoor te zorgen dat uw IT na zo’n calamiteit snel weer volop operationeel is.

Backup & Storage

Nu data geldt als ‘het nieuwe goud’, ontstaat er steeds meer behoefte aan manieren en middelen om data veilig op te slaan, al dan niet als backup. Lesscher IT heeft op dit gebied alles in huis wat nodig is.

Redundant Connectivity

Bij het uitvallen van een dataverbinding is data niet meer beschikbaar. Dat kan al snel een zeer nadelig effect hebben op de continuïteit. Daarom biedt Lesscher uitgebreide mogelijkheden op het gebied van dubbel uitgevoerde glasverbindingen, voor 100% uptime.

Hoe garandeert u bedrijfscontinuïteit? Bekijk hier het webinar terug

Bekijk webinar


Is uw IT opgewassen tegen alle risico's?

Download nu de whitepaper

Whitepaper aanvragen

Is Business Continuity voor uw bedrijf relevant?

Steeds meer bedrijven zijn afhankelijk geworden van IT. Hierdoor is de noodzaak om downtime te voorkomen eveneens belangrijk geworden. Downtime kost immers geld. Denk dan aan: medewerkers die niet kunnen werken, de dienstverlening die stopt en klanten die geen orders kunnen plaatsen. Met een goed business continuity plan voorkomt u deze problemen en verlaagt u de risico's op downtime aanzienlijk.