Adviseren

Wat kan technologie nog meer doen voor uw business?

Strategische ondersteuning, passend advies

#Adviseren #Consultancy

Gratis Cloud Quickscan

Adviseren

Strategische ondersteuning, passend advies

Wat kan technologie nog meer doen voor uw business? Hoe beslist u welke nieuwe technieken voor u de moeite waard zijn? Neem slimme besluiten over business en technologie door u te laten ondersteunen en adviseren door een partner die beide aspecten optimaal beheerst. Lesscher IT helpt u de juiste keuzes te maken. Perfect afgestemd op de specifieke uitdagingen en mogelijkheden die in uw situatie aan de orde zijn.

Onze adviseurs en consultants vertalen uw business-doelstellingen naar een heldere IT-oplossing. Met de zekerheid dat die oplossing ook echt kan worden gebouwd en − minstens zo belangrijk − goed te beheren is. Dat doen we op basis van de volgende stappen:

Waar liggen uw uitdagingen?

Soms is de wereld heel simpel. Iets is kapot en moet vervangen worden. Maar in de IT ligt het allang niet meer zo eenvoudig. Oplossingen liggen lang niet altijd meer in hardware. Cloudoplossingen bieden zowel kansen als bedreigingen. Licentiemodellen gaan op de schop. Budgetten worden anders ingevuld.

Door al die ontwikkelingen bent u zich soms misschien niet eens bewust van de uitdagingen die u te wachten staan. We helpen u graag de gevaren en de kansen in uw situatie helder in beeld te brengen. Daag ons uit en wij doen hetzelfde bij u! Bekijk snel onze slimme tools:

Cloud Quickscan Business Continuity Quickscan

Hoe vertaalt u die uitdagingen naar concrete verbeteringen?

Op basis van gesprekken en interviews maakt onze accountmanager een eerste analyse van de uitdagingen en pijnpunten die er zijn en koppelt daaraan de kansen en mogelijke oplossingen. Zo helpen we u uw wensen inzichtelijk te maken en de contouren van het project vast te stellen. Allemaal gericht op het verbeteren van uw business, uw processen en uiteindelijk uw IT-infrastructuur.

Wat heeft u daarvoor nodig?

In dit stadium gaat het om de technische vertaling van functionele wensen. Vanuit de verschillende productspecialismen analyseren onze engineers de huidige situatie. Op basis daarvan worden de beste oplossingen geselecteerd om uw functionele wensen optimaal in te vullen. Gaat u na presentatie akkoord, dan wordt er een Plan van Aanpak opgesteld dat de basis vormt voor de implementatie.

Lesscher Project Methodiek (LPM)

 

Hoe wordt het snel en voordelig gerealiseerd?

Een van de sterke punten van Lesscher IT is dat wij altijd leveren wat we beloven. Als onderdeel van de Odin Groep zijn we als geen ander in staat scherp in te kopen. Maar belangrijker nog: binnen diezelfde Odin Groep hebben we high-end faciliteiten en hoogwaardige kennis op het gebied van datacenters, cloud services en applicatiebouw in huis. Dus alles wat u nodig heeft is snel en tegen scherpe tarieven beschikbaar!

 

Wie gaat het doen?

De daadwerkelijke implementatie wordt uitgevoerd volgens onze in eigen huis ontwikkelde Lesscher Project Methode (LPM). Een geolied proces voor uw hele IT-traject, van vooronderzoek tot ontwerp, van implementatie en uitrol tot oplevering en evaluatie. In de LPM hebben onze consultants, projectleiders en projectengineers hun jarenlange praktijkervaring én hun kennis van de vastomlijnde Prince2-methodiek.

Lesscher Project Methodiek (LPM)

 

Wie gaat het beheren?

Deze stap wordt nog wel eens vergeten of krijgt weinig aandacht. Ten onrechte! Want juist op het gebied van beheer verwacht u efficiency. Het is daarom zaak om al voor een project helderheid te krijgen over wie welke mate van beheer en support gaat uitvoeren en welke kennis daarbij komt kijken. Alleen dan kan een overdracht van een project naar de beherende partij succesvol zijn. Bij een tekort aan capaciteit of kennis kan Lesscher IT ondersteunen met een breed scala aan Managed Services. Wij blijven graag betrokken!

Managed Services