Virtual Private Server

Een online back-up van uw hele virtuele omgeving.

#VirtualPrivateServer

XenMobile Online

Vanuit eigen datacenters biedt Lesscher IT gehoste oplossingen aan voor het beheren van mobiele apparaten; Citrix XenMobile Online. Dit is de management oplossing voor het beheren van mobiele apparaten, waarmee op een veilige en gecontroleerde wijze toegang verkregen wordt tot bedrijfsspecifieke applicaties, informatie en diensten. XenMobile Online is er in 2 varianten: Mobile Device Management (MDM) en een Enterprise versie.


Wat biedt XenMobile Online?

Mobile Device Management (MDM) en de Enterprise versie zijn beide online via een beheer portaal te benaderen. Via dit portaal kunnen alle mobiele apparaten, policies, applicaties en de overige configuratie instellingen beheerd worden.

Mobile Device Management

Met de MDM oplossing is het mogelijk om mobiele apparaten op afstand te beheren en te configureren. Zo krijgt u ondermeer:

 • Centraal beheer van al uw mobiele apparaten;
 • Ondersteuning voor IOS, Android en Windows Phone; 
 • Configureren van e-mail instellingen; 
 • Pushen van selectieve applicaties zoals de Citrix Receiver en de ShareFile client; 
 • Afdwingen van een specifiek beleid door middel van policies;
 • Configureren van VPN verbindingen op uw mobiele apparaten; 
 • Op afstand locken en selectief wissen van uw mobiele apparaten;
 • Lokaliseren van uw mobiele apparaten; 
 • Mogelijkheid voor Single Sign On zodat voor alle aangeboden diensten maar één keer ingelogd hoeft te worden.

Enterprise

Met de Enterprise variant is het tevens mogelijk om gecontainerde applicaties aan te bieden. Door middel van gecontainerde applicaties kun je deze applicaties scheiden van het device en zodoende beveiligd zakelijke data aanbieden op, maar ook verwijderen van, mobiele apparaten die eigendom zijn van de gebruiker (BYOD).

 • Gecontainerde applicaties aanbieden voor het aanbieden van onder andere:
  • E-mail client,
  • Intranet websites (bijvoorbeeld SharePoint) die alleen vanaf het bedrijfsnetwerk benaderbaar zijn;
 • ShareFile licentie is inclusief bij de XenMobile Online Enterprise variant;
 • ShareFile is een unieke oplossing om uw gebruikers veilig bedrijfsdata aan te bieden. Op allerlei mobiele apparaten, ook op de iPad, binnen en buiten uw bedrijfsnetwerk kunnen gebruikers veilig bestanden lezen en bewerken. Zelfs zonder actieve internetverbinding!

Inrichting en Management

Beide varianten van XenMobile Online zijn beschikbaar in een Managed en een Dedicated oplossing.

Managed

Hierbij is het beheer grotendeels in handen van de experts van Lesscher IT. Wijzigingsverzoeken kunt u via de servicedesk aanvragen. Deze wijzigingen zullen vervolgens door een medewerker van Lesscher IT worden uitgevoerd. Bij de managed oplossing is het mogelijk om zelf mobiele apparaten uit te rollen en te wipen/locken via het beheerportaal.

Dedicated

Hierbij krijgt u volledig toegang tot een beheerportaal van uw eigen omgeving. Hiermee kunt u alle instellingen zonder tussenkomst van Lesscher IT wijzigen. Bij de Dedicated oplossing heeft u vrijheid om alle mogelijke instellingen aan te passen naar de behoefte van uw organisatie. Indien gewenst kan Lesscher IT ondersteunen bij de inrichting en configuratie.


Secure Sync

Standaard kunnen alle mobiele apparaten synchroniseren met uw bestaande ActiveSync oplossing. ActiveSync is vereist om e-mail te kunnen synchroniseren met de mail client die aanwezig is op de mobiele apparaten. De XenMobile Online oplossing van Lesscher IT biedt de mogelijkheid om synchroniseren te beperken tot de beheerde apparaten. 

Indien u van Secure Sync gebruik wilt gaan maken is het noodzakelijk om de ActiveSync mogelijkheden met uw bedrijfsnetwerk via internet uit te schakelen en is het vereist ook de IPSec tunnel functionaliteit af te nemen.