Microsoft Oplossingen

Verhoog uw productiviteit met Sharepoint, Lync & Exchange

#MicrosoftCloudOplossingen

Exchange OnlineExchange Online

Slimmer werken met gehoste e-mail

Exchange Online is een zakelijke oplossing waarmee u altijd beschikking heeft over uw e-mail, agenda en contactpersonen. Het is een online webservice die er op een simpele manier voor zorgt dat medewerkers van kleine, tot middelgrote bedrijven efficiënter kunnen werken met hun e-mail, agenda’s, adressenlijsten en documenten. Dit zonder de lasten van de hoge aanschafkosten en het beheer van de mailserver te dragen.

De voordelen

 • Persoonlijke en gedeelde e-mail / agenda / adresboek.
 • Geen zorgen over software upgrades, patches en beheer.
 • Hoger productiviteit door efficiëntie Hosted Exchange.
 • Openbare mappen voor het delen van Documenten.
 • Dezelfde gebruikservaring zoals u gewend bent van Outlook.
 • Beveiligde toegang, ongeacht waar u zich bevindt.
 • Regelmatige back-ups van uw centraal opgeslagen informatie.

SharePoint OnlineSharePoint Online

De nieuwe manier van samenwerken

Microsoft SharePoint Online is een van de online services die wordt aangeboden als onderdeel van Office 365. In plaats van zelf SharePoint installeren en beheren neemt u SharePoint als een abonnement af in de cloud. Met SharePoint maakt u sites om documenten en informatie te delen met collega's en partners.

Voordelen

 • Effectief samenwerken: deel documenten met een team van medewerkers, verdeel taken en houd een gezamenlijke agenda bij.
 • Bewaar uw documenten centraal: beheer alle documenten op een centrale plek, maak gebruik van versiebeheer, metadata en werkstromen.
 • Altijd en overal: iedereen met de juiste permissies kan altijd en overal gebruik maken van de documenten en gegevens opgeslagen in SharePoint Online.
 • Hoge veiligheid: beheer wie lees- en schijfrechten heeft tot documenten en gegevens in SharePoint Online.

Lync OnlineLync Online

Verbindt mensen overal

Lync Online is een sterk verbeterde en zakelijk versie van programma's als Windows Live Messenger. De oplossing biedt de allernieuwste communicatiemogelijkheden, altijd en overal. Met Lync Online maakt u gebruik van aanwezigheid functionaliteit, Instant Messaging (chat), communicatie met geluid en beeld en het delen van je desktop of een PowerPoint presentatie.

Wat is Lync?

Lync is een applicatie die u op uw computer installeert. Deze applicatie laat u, middels kleurcodes, zien wie van uw collega's of partners beschikbaar zijn voor een conversatie. Zo zien uw collega's ook of u beschikbaar bent, dit hoeft u in principe niet zelf aan te geven. De Lync applicatie ziet in uw Outlook agenda of u beschikbaar bent, heeft u een afspraak staan dan zien uw collega's een rode indicatie bij uw naam en foto staan. Heeft u geen afspraak in uw agenda dan is de status groen of geel. De status is groen als u op dat moment actief met uw computer bent en de status is geel als u op dat moment al enkele minuten geen activiteiten op uw computer heeft uitgevoerd. Ziet u bij uw collega geen enkele kleurindicatie dan is er geen netwerkverbinding met de betreffende persoon, doorgaans betekent dit dat de computer van die persoon uitgeschakeld is. Uiteraard kunt u uw eigen beschikbaarheid handmatig aanpassen.

Kosten beheren

VoIP (Voice over IP) maakt communicatie tussen bedrijfsvestigingen over de hele wereld mogelijk zonder dat het tarief voor internationaal telefoonverkeer in rekening wordt gebracht. Dankzij geïntegreerde audio-, video- en webconferencing bespaart u op reiskosten en kosten van conferencingoplossingen van derden.

Productiviteit verbeteren

Rijke beschikbaarheidsinformatie zorgt ervoor dat werknemers elkaar sneller vinden en kunnen kiezen voor de meest effectieve communicatievorm op een bepaald moment. In plaats van documenten over en weer sturen per e-mail, kunnen kenniswerkers in realtime samenwerken via uitgebreide vergaderfuncties. Hierbij kunnen zij hun bureaublad, toepassing of whiteboard delen, of vanuit Microsoft Office of andere toepassingen contact leggen met collega's. De Microsoft Lync 2010-client biedt toegang tot spraakverkeer, berichtenverkeer en vergaderen via een enkele consistente en gebruiksvriendelijke interface.

Mobiele werknemer ondersteunen

Mobiele werknemers krijgen vrijwel overal via een internetverbinding toegang tot uitgebreide Unified Communications-functies. Een VPN is niet meer nodig. Met de vernieuwde Lync Mobile-client kunnen zij heel eenvoudig vergaderingen bijwonen en beheren, de Global Address List doorzoeken en beschikbaarheidsinformatie raadplegen. In Lync Server 2010 is de beschikbaarheidsinformatie uitgebreid met mobile locatiegegevens, waardoor werknemers ook onderweg eenvoudig te vinden en te contacteren zijn. Door de uniforme vormgeving en functionaliteit op pc, telefoon, mobiele telefoon en browser kunnen gebruikers op verschillende manieren contact houden.

Effiënter werken

Door integratie van Unified Communications en rijke beschikbaarheidsinformatie in zakelijke workflows kunt u wachttijden en vertragingen terugdringen of zelfs voorkomen. Teamleden over de hele wereld kunnen via groepschat over onderwerpen discussiëren, waarna deze chatgesprekken kunnen worden gearchiveerd.

Sneller reageren naar klanten, partners en werknemers

Betere functies voor delegeren in Lync 2010 en opties voor snel doorverbinden in Microsoft Lync 2010 Attendant, in combinatie met rijke beschikbaarheidsinformatie, zorgen ervoor dat verkoopkansen op het goede moment bij de juiste personen terechtkomen.

Wet- en regelgeving handhaven

Ingebouwde functies voor beveiliging, versleuteling, archivering en opslag van gespreksgegevens, zorgen dat de wet- en regelgeving kan worden nageleefd. Doordat u uw eigen servers en netwerk gebruikt, houdt u controle over cruciale bedrijfsgegevens die anders via openbare telefoonnetwerken en vergaderplatforms van derden zouden worden overgebracht.